Podaci o odgovornoj osobi:

 

Modnamuha, spletna prodaja, Nataša Ivankovič s.p.

Podulce 5

8274 Raka

Tel: 00386 51 387 289

E-pošta: info@modnamuha.hr

 

Adresa za povrat:

Modnamuha, Nataša Ivankovič s.p.

Podulce 5

8274 Raka

 

E-pošta: info@modnamuha.hr

Kupac je vezan Uvjetima poslovanja, koji vrijede u trenutku kupnje (isporuka online narudžbe).

Vrste korisnika

S registracijom na račun za stranke na www.modnamuha.hr postanete član Modne muhe. Pravo na kupnju u online trgovini Modna muha imaju registrirani članovi i također gosti, koji kupe na brzinu i prije kupnje se ne trebaju registrirati.

Uz registraciju na online trgovinu posjetitelj dobije korisničko ime, koje je isto kao adresa njegove elektronske pošte te lozinku. Ako korisnik u bilo kojem trenutku želi svoju adresu elektronske pošte ili lozinku zamijeniti drugom, to može napraviti u svom korisničkom profilu. 

Dostupnost informacija

Odgovorna osoba za sadržaj internet strane www.modnamuha.hr,

Modnamuha, spletna prodaja, Nataša Ivankovič s.p.

Podulce 5

8274 Raka

(u daljnjem tekstu ponuđač) se obavezuje da će kupcu uvijek obezbjediti sljedeće informacije:

 • identitet ponuđača (nosioc s.p., adresa, OIB),
 • kontaktne podatke, koji korisniku omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
 • bitne karakteristike robe odnosno usluga (uključujući poslijeprodajne usluge i jamstva),
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga, koja je u ponudi na internet stranici, bi trebala biti dostupna u razumnom roku),
 • uvjete dostave proizvoda ili izvođenja usluge (način, mjesto i rok dostave),
 • sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno određene i mora biti pregledno prikazano da li uključuju porez i troškove dostave,
 • način plaćanja i dostave,
 • rok u kojem je još uvijek moguće odstupiti od ugovora o kupnji i uvjete za odstupanje; uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima,
 • objašnjenje procesa u slučaju pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima.

Ponuda artikala

Zbog prirode poslovanja preko svjetskog interneta se ponuda na stranici modnamuha.hr ažurira i mijenja često i brzo.
Cijene su predstavljene kao internet cijene. Internet cijena je cijena, koja važi za kupnju preko interneta u slučaju neodložnog 100% plaćanja pouzećem, s uplatom na transakcijski račun, preko paypal sustava ili s kreditnom karticom.

 

Načini plaćanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:

 • otkupnina (plaćanje pouzećem)
 • s uplatom na račun ponuđača
 • s platnom odnosno kreditnom karticom (Eurocard/Mastercard, Visa, Diners)
 • Paypal.

Rok za plaćanje proizvoda poslije izvedene narudžbe je 5 radnih dana za proizvode u redovnoj prodaji i 3 radna dana za proizvode sa sniženom cijenom. Poslije isteka tog roka prodavač proizvod vrati u redovnu prodaju. 

Cijene

Cijene na internet stranici modnamuha.hr su označene u kunama (kn) i važe u trenutku predaje narudžbe te nemaju unaprijed određenog roka valjanosti.

Sve cijene su konačne, osim ako je to izričito napisano drugačije. Ponuđač nije porezni obveznik, zato cijene nemaju uračunat PDV.

Cijene važe samo za kupnju preko internet trgovine i uključuju besplatnu dostavu iznad kupnje 400kn.

Cijene važe u slučaju plaćanja na gore navedene načine plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.

Ponuđač nastoji što bolje brinuti za ažurnost i ispravnost podataka koji su navedeni na internet stranici. Unatoč tome se karakteristike artikala, rokovi dostave i cijene neprestano mijenjanju, tako da postoji mogućnost da ne uspijemo istovremeno s izmjenom tih istih popraviti i podatke na internet stranici. U tom slučaju kupca obavijestimo o izmjeni i omogućimo mu odustanak od kupnje odnosno zamjenu naručenog proizvoda.

Modnamuha.hr se kao ponuđač ne obvezuje za ispravnost i potpunost podataka na internet stranici, niti se obvezuje za ispravnost i potpunost tekstovnog i slikovnog materijala. Naime, fotografije i stvarni izgled proizvoda se mogu razlikovati.

Povremeno su u internet trgovini www.modnamuha.hr objavljene lozinke, koje donose popuste:

 • popusti mogu biti izraženi na razne načine (u postocima, određenim iznosima ili kao besplatni artikli)
 • popusti važe samo uz ispravnu upotrebu odnosno na način, koji je objavljen na internet stranici
 • popusti se nikada ne zbrajaju - vezani su samo uz jednu narudžbu 

Proces kupnje

Naručivanje na modnamuha.si se odvija preko interneta 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Kupac bira i naruči proizvode koji su raspodijeljeni  u pojedinačne prodajne kategorije.

Narudžbe primamo preko kupnje u online trgovini modnamuha.hr.

1. Potvrda o narudžbi

Poslije predaje narudžbe na internet stranici kupac po elektronskoj pošti dobije obavijest da je narudžba primljena. U njoj su navedeni svi podaci o kupnji, koju je kupac napravio. Primljene narudžbe tretiraju se kao neopozive.

2. Roba poslana

Ponuđač u dogovorenom roku robu pripremi, pošalje i po elektronskoj pošti o tome obavijesti kupca.

Ponuđač pridržava pravo da može odbiti narudžbu za koju utvrdi da je pod navedenim uvjetima i podacima, sa kojima raspolaže, ne može izvesti. U slučaju da je kupac cijeli iznos kupnje već uplatio po predračunu, taj isti mu, uključujući troškove dostave, uplatimo sljedeći dan. 

Jamstvo

Jamstvo važi za artikle koji su u jamstvu proizvođača. Jamstvo je važeće samo uz poštovanje uputa na jamstvenom listu i uz predodžbu računa. Jamstveni rokovi su navedeni na jamstvenim listovima ili na računu. Informacija o jamstvu je navedena i na strani s prezentacijom artikla.

Dostava

Rokovi dostave

Rok dostave za proizvode na zalihi je za artikle u našoj trgovini 3-4 dana.

Potruditi ćemo se da roba bude dostavljena u dogovorenom roku, osim ako dođe do nepredvidljivih događaja na koje ne možemo utjecati (prirodne katastrofe, neočekivana odgoda dostave od strane dobavljača...). 

 

Povrat

U skladu s odredbama 43.č. člana Zakona o zaštiti potrošača (ZvPot) kupac ima pravo da u roku četrnaest (14) dana od preuzimanja robe tvrtku obavijesti da odstupa od narudžbe odn. ugovora. Odstupanje od narudžbe/ugovora mora biti poslano po elektronskoj pošti: info@modnamuha.hr.

 

Povratna pošiljka vraćenog proizvoda mora biti predana u roku od sljedećih 30 dana od poslane poruke na adresu:

Modnamuha, spletna prodaja, Nataša Ivankovič s.p., Podulce 5, 8274 Raka

.  Neposredni trošak povrata robe predstavlja jedini trošak kupca u vezi odstupanja od ugovora.

Proizvodi, koji su predmet povrata, moraju biti nekorišteni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa svom priloženom dokumentacijom, osim ako je roba uništena odnosno pokvarena bez krivnje kupca. Ponuđač nije dužan prihvatiti pošiljke s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju općim uvjetima poslovanja ponuđača.

Poslije primitka robe (ukoliko odgovara napisanom u stavci iznad) u skladu sa zakonom (najkasnije u roku od 14 dana poslije primitka vraćenog proizvoda) kupcu vratimo otkupni iznos. Uz povrat kupac mora ponuđaču posredovati i račun, osobne podatke i TRR na koji želi da se izvrši uplata. Troškove povrata snosi naručitelj.

Zaštita osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje na trajno štićenje svih osobnih podataka korisnika. Ponuđač će osobne podatke upotrijebiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe (slanje informativnog gradiva, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju. Podaci korisnika u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik, i to na način da pobrine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom u kontakt stupiti preko komunikacijskih sredstava na daljinu samo ako se korisnik tome izričito ne protivi.

Reklamne elektronske poruke će sadržati sljedeće dijelove:

 • jasno i nedvojbeno će biti označene kao reklamne poruke,
 • pošiljatelj će biti jasno vidljiv,
 • razne akcije, promocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Isto tako će biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima,
 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklamnih poruka,
 • želju korisnika da ne želi primati reklamne poruke će ponuđač izričito poštivati.

  Ograničenje odgovornosti

  Ponuđač će se najbolje što može truditi da osigura ažurnost i ispravnost podataka, koji su objavljeni na njegovim stranama. Unatoč tome se karakteristike artikala, rok dostave ili cijena mogu promijeniti tako brzo da ponuđač ne uspije popraviti podatke na internet stranicama. U tom slučaju će ponuđač kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odstupanje od narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.

  Ponuđač ne odgovara za sadržaj mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuđač prije objave mišljenja pregleda i odbije ona, koja sadrže očigledne neistine, obmane illi uvrede. Ponuđač ne odgovara za informacije u mišljenjima i odriče se bilo kakve odgovornosti, koja izvire iz informacija u mišljenjima.

  Iako se ponuđač trudi obezbjediti precizne fotografije prodajnih artikala, sve fotografije je potrebno shvaćati kao simbolične. Fotografije ne jamče karakteristike proizvoda.

  Pritužbe i sporovi

  Ponuđač poštuje valjano zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Ponuđač se najbolje što može trudi ispunjavati svoju dužnost da uspostavi učinkovit sustav razmatranja pritužbi i da odredi osobu sa kojom se kupac, u slučaju poteškoća, može povezati preko telefona ili preko elektronske pošte.

  Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i kupca obavijestiti koliko dugo će je razmatrati te će ga svo vrijeme obavještavati o tijeku procesa.

  Ponuđač je svjestan da je bitna karakteristika potrošačkoga spora, bar što se tiče sudskog rješavanja, njegova nesrazmjernost među ekonomskom vrijednošću zahtjeva i troškova, koji nastanu kod rješavanja samog spora. To je također glavna prepreka da potrošač ne pokrene spor pred sudom. Zato ponuđač najbolje što može nastoji da se potencijalni sporovi riješe sporazumno.

  Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

  U skladu sa zakonskim normativima ponuđač ne priznaje nikakvog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkoga spora, koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

  Ponuđač robe i usluga, koji omogućava online trgovinu na području RS, na svojoj internet stranici objavljuje elektronski link za platformu za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je potrošačima na raspolaganju ovdje.

  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

  Navedena uredba proizlazi iz Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova te promjena Uredbe (ES) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/ES.

  Datum zadnje promjene uvjeta poslovanja: 01.01.2021

  You have successfully subscribed!