S politikom privatnosti želimo reći koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i tko ima dostup do njih, te predstaviti Vaša prava uvida, ažuriranja ili brisanja podataka iz baze podataka.

1. Koje osobne podatke prikupljamo

Kako bi se što više približili Vašim željama i ponudili Vam željene usluge i proizvode te zajamčili ugovorne obveze,Modnamuha, spletna prodaja, Nataša Ivankovič s.p. (u daljem tekstu "Modna muha") može od Vas zatražiti osobne podatke. Time omogućavate da Vam Modna muha pruža željene usluge.

Osobni podaci su svi podaci, koji se odnose na pojedinca i omogućavaju njegovu neposrednu ili posrednu identifikaciju kao što su ime, prezime, datum rođenja, broj telefona, e-adresa i adresa ("osobni podaci").

2. Zašto prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • - izvođenje usluga, koje nudimo na internet stranici (dostup do pojedinačnih podataka, koji su na raspolaganju registriranim korisnicima i sl.),
 • - obavještavanje o uslugama i ponudama te slanje drugog reklamnog materijala,
 • - poboljšanje informiranja, koje se odnosi na zdravlje,
 • - izvođenje segmentacije,
 • - statistička obrada podataka,
 • - provođenje nagradnih igara, natjecanja i drugih promocijskih ponuda

U navedene svrhe Modna muha može dijeliti, omogućiti ili proslijediti osobne podatke drugim poslovnim partnerima, koji su povezani s tvrtkom Modna muha (npr. oglašivači), pod uvjetima, koji su u skladu s važećim zakonodavstvom o zaštiti podataka. Poslovni partneri, koji su u poslovnom odnosu s tvrtkom Modna muha, će Vaše osobne podatke koristiti samo u gore navedene svrhe i postupati će u skladu sa strogom politikom i uvjetima za korištenje i zaštitu osobnih podataka.

3. Kako prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke prikupljamo na razne načine i u različitom opsegu preko raznih kanala kontaktiranja. Najčešće se Vaši osobni podaci prikupljaju:

 • - pri registraciji na internet stranicu; za izvođenje narudžbe se korisnik mora registrirati,
 • - pri registraciji na e-novosti; za dostup do sadržaja se svaki korisnik mora registrirati,
 • - pri izvođenju nagradnih igara; za sudjelovanje u nagradnoj igri korisnik povremeno mora dati podatke, koji se vežu na osobne podatke.

Podatke, koje prikupimo preko raznih komunikacijskih kanala, možemo sjediniti s podacima, koje tvrtci Modna muha navedete u drugim slučajevima. Na primjer: kod registracije za dobivanje e-novosti ili za dostup do usluga, za koje je potrebna registracija na internet stranici, kod provođenja anketa, kod izvođenja nagradnih igara i sl. Osobne podatke, koje date u tim slučajevima, Modna muha može sjediniti s postojećim bazama podataka i pohraniti ih da bi pojednostavila sisteme upravljanja s podacima naših stranki.

4. Vaše želje

Prikupljene osobne podatke možemo pohraniti u različite baze podataka. Modna muha nastoji u obzir uzimati želje, koje ste izrazili u dužem vremenskom periodu, da bi mogla Vaše podatke obrađivati što dosljednije. Ako iz bilo kakvog razloga dobijete neispravne podatke, možete se okrenuti na odjel za poslovanje sa strankama, a ispravne podatke možete poslati i na poštansku adresu ili e-poštu navedenu ispod te time riješiti problem.

5. Linkovi do drugih internet stranica i sponzora

Izjava o zaštiti osobnih podataka se odnosi na prezentacijsku stranicu Modna muha. Internet stranice na ovoj početnoj stranici mogu sadržavati linkove do drugih dobavljača unutar i izvan Modna muha, za koje ova izjava o zaštiti osobnih podataka ne važi. Zato kada napuštate internet stranicu Modna muha ponovno pročitajte izjave o zaštiti osobnih podataka svake internet stranice, koja prikuplja osobne identifikacijske podatke.

Modna muha može pripremiti nagradne igre, promotivne akcije i/ili izvoditi druge djelatnosti, koje su povezane s ponudom usluga i proizvoda kod kojih kao sponzori ili kosponzori nastupaju i drugi identificirani pravni subjekti. Ako sudjelujete u navedenim djelatnostima i/ili ponudama, Modna muha i drugi pravni subjekti mogu Vaše dobrovoljno dane osobne podatke koristiti za svoje potrebe. Modna muha nema nikakav nadzor nad podacima, koji su posredovani drugim pravnim subjektima.

Za potrebe promocije ili prodaje usluga, koje bi mogle biti zanimljive i za Vas, mogu internet stranice Modna muha koristiti i drugi pravni subjekti. Ova izjava o zaštiti podataka se ne odnosi na informacije koje je od Vas na bilo koji način i bilo kakvom metodom dobio neki drugi pravni subjekt (recimo kolačići, pokloni, kuponi i sl.)

6. Kolačići

Kolačići su neprimjetni tekstovni dokumenti, koji su privremeno pohranjeni na Vašem tvrdom disku i našoj stranici onemogućavaju prepoznavanje Vašeg računala kada sjedeći put posjetite internet stranicu Modnamuha.hr - osim, ako se odlučite da svoje informacije podijelite s nama, recimo s registracijom na internet stranici.

Kolačiće koristimo samo za prikupljanje informacija, koje se odnose na upotrebu naše internet stranice, u svrhu razumijevanja upotrebe internet stranice i za poboljšanje usluga, koje se odnose na sadržaj, ponude i reklamiranje. Primjer: kolačiće možemo upotrijebiti za personalizaciju Vašeg iskustva na našoj internet stranici (prepoznavanje po imenu odnosno po izabranom imenu kada se vratite na našu stranicu) te za pohranjivanje lozinki i s lozinkama zaštićenih područja. Kolačići nam omogućavaju također da Vam nudimo sadržaje, usluge i proizvode za koje ste pokazali zanimanje.

7. U kojem slučaju razotkrivamo osobne podatke

Vaše osobne podatke bez Vaše privole nećemo razotkriti nijednoj trećoj strani osim u ispod navedenim slučajevima.

Osobni podaci se mogu razotkriti trećoj strani (podugovaratelju) za omogućavanje izvođenja usluga do kojih želite imati dostup kao korisnik. Modna muha s drugim tvrtkama sudjeluje kod izvođenja djelatnosti u njihovo ime, kao što su slanje e-pošte i pošte, pružanje marketinških usluga, ispunjavanje narudžbi, dostava pošiljki i pružanje usluga strankama. Te tvrtke imaju dostup do osobnih podataka, koji su potrebni za izvođenje navedenih djelatnosti, a ne smiju ih koristiti u nikakve druge svrhe; podatke moraju obrađivati u skladu z važećim Zakonom o zaštiti osobnih podatka.

Osobni podaci trećoj strani mogu biti razotkriveni za potrebe omogućavanja sukladnosti s pravnim obvezama, koje nosi Modna muha.

Ako se osobni podaci trećoj strani razotkriju za potrebe omogućavanja pružanja usluga za, u ime ali u smjeru tvrtke Modna muha, učiniti ćemo sve da treća osoba s osobnim podacima upravlja u skladu s našom politikom zaštite privatnosti. Ti primatelji će:

 • osobne podatke koristiti isključivo u dozvoljene svrhe,
 • dobivati i obrađivati osobne podatke samo pod uvjetom da će osobne podatke štititi od neovlaštene upotrebe i prihvatiti slično strogu politiku i uvjete za zaštitu te upotrebu osobnih podataka i ponašati se u skladu s njom,
 • strogo ispunjavati srodne zakone.

Anonimni i opći podaci (uključujući "opće" statistike), po kojima Vas nije moguće identificirati, se ne uzimaju u obzir kod korištenja, obrade, razotkrivanja, prijenosa i drugih ograničenja upotrebe osobnih podataka.

8. Zaštita prikupljenih podataka

Vaše osobne podatke nastojimo štititi u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1-UPB1).  Pri tome koristimo različite sigurnosne tehnologije i procese i mjere predostrožnosti, s kojima pomažemo zaštititi osobne podatke od neovlaštenog dostupa, korištenja ili izmjena i nezakonitog uništavanja.

Vaše podatke štitimo tako da:

 • 1. štitimo prostore, opremu i sistemsku programsku opremu, uključujući ulazno-izlazne jedinice,
 • 2. štitimo aplikativnu programsku opremu za obradu osobnih podataka,
 • 3. sprječavamo neovlašten dostup do osobnih podataka kod njihovog prijenosa, uključujući prijenos preko telekomunikacijskih sredstava i mreža,
 • 4. jamčimo učinkovito blokiranje, uništenje, brisanje ili anonimiziranje osobnih podataka,
 • 5. dostup do osobnih podataka imaju samo osobe, koje obrađuju osobne podatke i koje su prije toga potpisale izjavu o zaštiti osobnih podataka.

U slučaju da su osobni podaci potrebni za ulaz u internet i njegovo korištenje, savjetujemo Vam da ne koristite trivijalna imena i lozinke za prijavu. Lozinka neka bude "kompleksna" - sastavljena od slova i brojeva. Preporučujemo Vam da sigurnosnu lozinku, koju koristite za dostup do naših internet stranica, foruma i sl., kod kojih su za prijavu potrebni korisničko ime i lozinka, tu istu povremeno izmijenite i da je ne razotkrivate drugim osobama. Za korištenje lozinki ste odgovorni isključivo Vi kao korisnik.

9. Dostup do Vaših osobnih podataka

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1-UPB1) imate pravo dostupa do osobnih podataka, koje ste dali tvrtki Modna muha, do njihovog popravljanja i brisanja te zabrane njihove obrade.

Ako želite pogledati, popraviti, izmijeniti ili ažurirati svoje osobne podatke, možete nam pisati na ispod navedenu adresu, a možete upotrijebiti i e-poštu, faks ili telefon. Zbog zaštite privatnosti ćete se morati identificirati da bi mogli u bazi podataka naći Vaše podatke.

Ako zahtijevate, možemo Vam poslati objašnjenje u vezi obrađivanja Vaših osobnih podataka i potvrdu da su - ako je potrebno - o Vašem zahtjevu za informacije, izmjene ili brisanje bile obaviještene sve važne stranke.

Ako ne želite više primati e-časopis, ponude i/ili najnovije informacije o proizvodima, to nam možete javiti na adresu navedenu ispod ili e-poštu, i pri tome nam navedite od kojeg oblika komunikacije se odjavljujete: telefon, e-pošta, pošta, SMS. Ako za uspostavljanje kontakata ili kupnju kod Modna muha koristite više od jedne e-pošte, preporučujemo Vam da se odjavite sa svih e-poštanskih računa, koje koristite i na koje ne želite primati poruke.

Ako se Vaši osobni podaci izmijene (e-pošta, fizička adresa, broj telefona), molim Vas da nas o izmjenama obavijestite preko e-pošte ili nam pišete na adresu navedenu ispod.

10. Standardi

Politika zaštite privatnosti tvrtke Modna muha je bila izrađena u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1-UPB1) i preporukama, koje je Europska federacija udruženja za direktni marketing (FEDMA) navela u Kodeksu ponašanja za zaštitu podataka.

11. Izmjene izjave o privatnosti

Izjavu o privatnosti izmijeniti može samo tvrtka Modna muha. Izmijenjena izjava će biti objavljena na internet stranici, tako da ćete biti obaviješteni koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uvjetima ih možemo razotkriti.

12. Kontakt s nama

Ako imate pitanja ili pritužbe, molimo da ih pošaljete na e-poštu: info@modnamuha.hr ili nam pišite na adresu:

Modnamuha, spletna prodaja, Nataša Ivankovič s.p.

Podulce 5

8274 Raka

 

E-pošta: info@modnamuha.hr

Godina posljednjeg ažuriranja: 2021

You have successfully subscribed!